VÅR HISTORIA
börjar med Hans-Göran Carlsson
IDAG ÄR VI
13 ANSTÄLLDA
10 snickare och 3 arbetsledare
Föregående bild
Nästa bild

PERSONAL

Vi är för närvarande 13 anställda, varav 10 snickare och 3 arbetsledare. Alla anställda har en utrustad servicebil för snabbt kunna vara på arbetsplatserna.

SAMARBETEN

Vi har ett nära samarbete med olika hantverksgrupper för att kunna tillgodose en helhetslösning för de flesta tänkbara projekt och kunder. T.ex. plattsättning, vvs, måleri, el och golvläggning av stavparkett m.m.

BEHÖRIGETER

Arbetsledare Hans-Göran Carlsson har riksbehörighet som kvalitetsansvarig med behörighet N. Personalen har genomgått kurserna Byggmästarekvalitet I och II. Våra arbetsledare har genomgått Byggkeramikrådets behörighetskurs enligt BBV branschregler för vattentäta keramiska väggbeklädnader och golvbeläggningar i våtutrymmen.

CERTIFIERING

Vi använder oss  bara av auktoriserade UE i deras egna branchregler, så som GVK och Säker vatten. Företaget är medlem i Stockholms Byggmästareförening, Byggentreprenörerna och byggkeramikrådet. Företaget har för avsikt att certifiera sig med BF9K, som är ett produktcertifieringssystem direkt anpassad till byggbranschen. (www.bf9k.com). Som ett steg på vägen i miljöarbetet har HGC Bygg AB certifierat sig sedan 2005 med Stockholmsstads miljödiplom.

DSCF5012_kvadrat

Hans-Göran Carlsson

Föddes i Gamla stan som på 1940-talet var ett slumområde. Ganska snabbt flyttade dem till det fina Solberga.

Vid gymnasieåldern så valde han att börja på yrkesskolan med inriktning bygg.

Efter att gått som lärling på byggen i bl.a.  Vaxholm och Bergshamra så jobbade han som snickare i ca 15år

1977 började Hans som arbetsledare på Diös.

Han prövade på att arbeta som skadereglerare inom bygg på Skandia i 2år (nuvarande IF Skadeförsäkring)  

Innan han gick tillbaka till Diös i några år.

1990 startade Hasse, Benny och Börje, Stor Stockholms Bygg (det finns än idag och drivs av Bennys son Thomas) Som drev det tillsammans innan företaget delade på sig år 2000. Det blev en naturlig geografisk uppdelning av snickare och personal.

2000 startade Hasse och sonen Anders HGC BYGG AB som till en början jobbade i city och norra delarna av Stockholm. Hasse verkar fortfarande i som VD.

Idag har vi jobb från norr till söder, i Skärgården och på öar i Mälaren.  

Våra kunder

Från norr till söder